نیشابور بعد از مشهد مقدس بزرگترین شهر در استان خراسان رضوی است که ۳۸ کیلومتر مربع مساحت دارد. طبق آخرین سرشماری صورت گرفته نیشابور دارای جمعیتی بالغ بر ۲۶۴۳۷۵ است. این شهر به واسطه اهمیت زیادی که در گذشته های دور کشور عزیزمان داشته دارای آثار تاریخی و باستانی فراوانی است. یکی از مکان های تاریخی نیشابور که به عنوان جاذبه توریستی نیز می توان از آن یاد کرد مسجد جامع نیشابور است. در ادامه می خواهیم اطلاعات بیشتری را در مورد مسجد جامع نیشابور در اختیار شما عزیزان قرار دهیم بنابراین با مجله مستر بلیط همراه باشید.
تاریخچه مسجد جامع نیشابور
این مسجد در مقایسه با سایر مساجد نیشابور دارای مساحت بیشتری است. مسجد جامع نیشابور یکی از کهن ترین اثر به جا مانده از دوره تیموریان به شمار می آید که به دست علی کرخی فرزند بایزید کرخی احداث شده است که بعد از فوت آن پهلوان، وی را در همان مسجد دفن کردند. مسجد جامع نیشابور که در سال ۸۹۹ قمری بنا شده است پس از انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ تبدیل به محل برگزاری نماز جمعه، سخنرانی و منبر رسمی این شهر شد و اولین سخنرانی سیاسی در سال ۱۳۵۹ در این مسجد صورت گرفت. بنابراین می توان گفت که به واسطه اهمیت فراوان این مسجد از نظر تاریخی - مذهبی بعد از هر آسیبی به سرعت بازسازی شده است.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
مسجد جامع نیشاپور از مهم ترین بناهای تاریخی و ارزشمند این شهر است که همانطور گفته شد قدمت آن به دوره تیموریان باز می گردد. در این مسجد چندین کتیبه وجود دارد که حاوی اطلاعات مفیدی در مورد مسجد هستند. متن یکی از کتیبه ها که به خط ثلث نوشته شده بیان گر آن است که مسجد در زمان صفویه بازسازی و مرمت شده است. البته در زمان عباسقلی خان بیات در سال 1126 هجری قمری نیز بار دیگر مسجد جامع نیشاپور مورد بازسازی قرار گرفته است.